In de digitale wereld van vandaag is veiligheid geen luxe, maar een noodzaak. Met de constante dreiging van cyberaanvallen, datalekken en andere beveiligingsproblemen, is het cruciaal om je IT-beveiliging op orde te hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je beveiliging goed geregeld is? Dat is waar wij, bij Netmask, om de hoek komen kijken. Met meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector, hebben we de kennis en expertise om je te helpen veilig te werken. In deze blog duiken we dieper in de wereld van IT-beveiliging en laten we zien hoe we zorgen voor een veilige werkomgeving. Dus leun achterover, pak een kop koffie (of thee, als dat meer jouw ding is) en laten we beginnen!

De meest voorkomende beveiligingsproblemen en uitdagingen

Voordat klanten onze diensten inschakelen, komen ze vaak dezelfde beveiligingsproblemen tegen. Hierbij kun je denken aan Firewall instellingen, DDoS-aanvallen, identificatiemethodes, patchbeheer, toegangsbeheer, back-up en netwerksegmentatie. Klinkt als een hoop gedoe, toch? Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing.

Hoe we jou beschermen

Bij Netmask maken we gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om klanten te beschermen tegen interne en externe bedreigingen. Dit doen we op basis van expertise en ervaring. Heel veel expertise en ervaring, maar ook door te monitoren. We houden alles 24/7 in de gaten. Zien we iets vreemds? Dan komen we in actie.

Onze expertise en ervaring

Wat ons onderscheidt, is onze kennis en ervaring. We hebben meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector. Maar wat ons echt bijzonder maakt, is onze ISO 27001-certificering. Deze internationale standaard voor informatiebeveiliging betekent dat we een uitgebreid systeem van maatregelen, procedures en regels hebben om ervoor te zorgen dat jouw gevoelige informatie veilig is.

ISO 27001 gaat niet alleen over technologie, maar ook over mensen en processen. Het zorgt ervoor dat we een allesomvattende benadering van beveiliging hebben, die alles omvat, van fysieke beveiliging tot beleid en opleiding. Het betekent ook dat we ons voortdurend inzetten voor verbetering, met regelmatige beoordelingen en updates van onze beveiligingspraktijken.

Daarnaast hebben we veel kennis van virusmalware en hoe daarmee om te gaan. We weten hoe we deze bedreigingen kunnen voorkomen, maar als ze zich voordoen, hebben we ook de expertise om ze snel en effectief te verhelpen.

Hoe we jou op de hoogte houden

We zorgen ervoor dat onze klanten altijd op de hoogte zijn van de beveiligingsmaatregelen en praktijken die we toepassen. Dit doen we bijvoorbeeld door een info-bulletin uit te sturen. Stel, er is een nieuwe phishingmethode, dan informeren we onze klanten. We kunnen ook trainingen geven.

Neem de stap naar veiliger werken

Ben je klaar om de veiligheid van je IT-omgeving naar een hoger niveau te tillen? Wij staan klaar om je te helpen. Met onze expertise en ervaring kunnen we je begeleiden naar een veiligere en efficiëntere werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen. Wij geloven dat veilig werken begint met een goede risico inventarisatie.