Vandaag gaan we het hebben over iets dat net zo essentieel is voor jouw bedrijf als koffie op maandagochtend: de veiligheid van je gebruikersaccounts. We gaan dieper in op Microsoft Entra Identity and Access Management (voorheen bekend als Azure Active Directory, ook bekend als Azure AD) en verkennen hoe dit jouw bedrijf kan helpen om veiliger en efficiënter te werken.

Wat is Microsoft Entra Identity and Access Management ?

Eerst even de basis: Microsoft Entra Identity and Access Management is een cloud-gebaseerde service die zorgt voor de verificatie van je inloggegevens. Denk aan je gebruikersnaam en wachtwoord die in de cloud worden gecheckt, zodat je overal ter wereld veilig kunt inloggen. Handig, toch? Vooral als je bedenkt dat we steeds meer naar een cloud-gebaseerde wereld bewegen met Microsoft 365.

Veiligheid eerst: de voordelen van Microsoft Entra ID

Nu wordt het interessant! Microsoft Entra ID komt met multi-factor authenticatie standaard ingebouwd. Dit is als een extra slot op je voordeur – maar dan voor je data. Je kunt ook functies zoals BitLocker toepassen vanuit de cloud, wat zorgt voor een extra beveiligingslaag. En wat dacht je van betere e-mailbeveiliging? Stel je voor, je server heeft een slechte dag (het gebeurt de beste), maar dankzij de cloud blijven je gegevens veilig en beschikbaar. 

Uitdagingen bij de overstap naar Microsoft Entra ID

We snappen dat de overstap niet makkelijk is. Te veel licenties aanschaffen is als betalen voor diensten die je niet gebruikt, wat natuurlijk zonde is van je budget. Aan de andere kant, het niet hebben van de juiste licenties kan betekenen dat je belangrijke functies mist die jouw bedrijf nodig heeft.

Dan is er nog de keuze tussen de verschillende Microsoft 365 licenties. Deze beslissing kan best een hoofdbreker zijn. Het gaat niet alleen om de kosten, maar ook om wat het beste past bij jouw bedrijfsbehoeften. Sommige licenties, zoals de meer geavanceerde, bieden extra functies die geweldig kunnen zijn, maar het is belangrijk om te overwegen of je deze functies echt nodig hebt.

Integratie van Microsoft Entra ID in jouw bedrijf

Wij beschouwen Microsoft Entra Identity and Access Management als een essentieel onderdeel van een veelzijdige IT-strategie. Het is belangrijk om te begrijpen dat Microsoft Entra ID niet op zichzelf staat, maar deel uitmaakt van een groter geheel. De integratie van Microsoft Entra ID binnen je totale IT-omgeving is cruciaal, vooral in combinatie met diensten zoals Microsoft 365.

Daarnaast speelt Entra, een platform voor identiteits- en toegangsbeheer, een sleutelrol in het beheren van wie toegang heeft tot bedrijfsinformatie. Dit wordt aangevuld met Intune, een tool voor het beheer van endpoints, die helpt bij het beveiligen en beheren van apparaten die toegang hebben tot bedrijfsgegevens. De combinatie van deze technologieën zorgt voor een robuuste, veilige en efficiënte IT-infrastructuur.

Jouw volgende stap naar veiligheid en efficiëntie

Dus, ben je klaar om jouw bedrijf veiliger en efficiënter te maken? Wij staan we klaar om je te helpen met Microsoft Entra Identity and Access Management en meer. Neem vandaag nog contact op.